En güzel kahvaltılar bizim olsun :) Bol sağlıklı ve çok doyurucu menülerden biri de yulaf kepeği içeren yiyecekler. Mesela yulaf kepekli muffin ya da yulaf kepekli krep ya da yulaf kepekli galteta gibi gibi...
Yaklaşık birkaç haftadır haftanın birkaç günü bu krepten yapıyorum kendime. Unsuz ve şekersiz ya da bol yağsız oluşu ve üstüne tok da tutuşu efsane. Aslında pek çok yerde tarifine rastlamanız mümkün. Ama bizde ufak bir lezzet dokunuşu var. Gelin inceleyim...
Kaç adet yapmak istediğinize göre değişir fakat 6-7 adet krep istiyorsanız eğer;
5-6 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 adet yumurta
Göz kararı alabildiğince laktozsuz süt
1 tatlı kaşığı riviera zeytinyağı
Tuz
Ve en önemlisi de sevgi :) Ben genellikle yemek hazırlarken eğer lezzetini daha önceden tattığım bir şeyi tekrar yapıyorsam gerçekten çok mutlu, keyifli ve sevgi dolu yapıyorum. Emin olun içinizden gelen bu duygular yaptığınız yemeğe de yansıyor.
Malzemelerin hepsini bir kasede karıştırıyoruz. Sütü azar azar ekleyin. Hafif akışkan bir kıvama geldiğinde artık eklemeyi bırakabilirsiniz. Klasik krep kıvamı işte. Ben bir tık daha koyu bırakmayı seviyorum.
Isıttığınız tavada ters yüz edip pişirin sonra da sıcak servis yapın. İşte bu kadar. Çok da zor değilmiş değil mi? :)
Dilerseniz bu karışımı baharatlı ya da vanilya ekleyerek de tatlı hale getirebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder