Havuçlu Kabak Çorbası

Sağlıklı ! Lezzetli ! Pratik ! Ve oldukça besleyici. Kabak çorbası, brokoli çorbasından sonra benim favorim oldu. Üstelik sağlıklı olmasının sebebi havuç ve kabak değil, aynı zamanda glutensiz un kullanmam ve krema koymamam. Bu sebeple gönül rahatlığı ile elbette abartmadan tüketebiliyorum. Peki nasıl yaptım?

2 adet kabak
Yarım su bardağından az yoğurt
1 adet havuç 
1 yemek kaşığı glutensiz un
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2,5 su bardağı su
Tuz

Önce kabakları soyun içindeki çekirdeklerini çıkartın ( ki suyunu salmasın ) ve sonra havuçları da soyun. İkisini bir güzel minik minik doğrayın. Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Sonra kabakla havucu ekleyin. Bunlar bi güzel kavrulup pişerken siz diğer yandan tereyağını eritip unu ekleyin, sonra sütü ve sonra yoğurdu ekleyin bir güzen karıştırın topak topak olmasın. Ardından bir tencerede bu iki ayrı karışımı birleştirin. Bi 10 dk kadar fokurdatın. Sonra tuz ekleyin. Dilerseniz başka baharat da ekleyebilirsiniz. Sonra hepsini blenderdan geçirin ve servis yapın. İşte bu kadar.

Afiyet olsun :)

Yorumlar